Gps-uri auto: Cum sa le folosesti?

 

Daca plecati la drum intr-o zona necunoscuta, un gps auto ieftin si bun este un partener de nadejde in calatorie. Trebuie mentionat ca, un model ieftin poate fi la fel de eficient ca si unul din gama de varf, atat timp cat este dotat cu harti la zi pentru regiunea care va intereseaza.

Pentru aceia dintre dumneavoastra care nu ati mai utilizat un gps auto pana in prezent, iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmati:

  1. Cititi cu atenti manualul de utilizare. Astfel va veti familiariza cu optiunile aparatului si cu setarile acestuia si veti putea efectua schimbari cu usurinta, chiar in timpul mersului.
  2. Porniti gps-ul si introduceti destinatia dorita.
  3. Puneti contactul masinii si porniti sistemul DVD. In acest moment, pe ecran va aparea un act de renuntare a responsabilitatii, specific fiecarui model de gps. Pentru a trece de acesta, apasati ENTER, iar apoi butonul pentru meniu.
  4. Selectati modul de deplasare. Aveti posibilitatea de a alege intre bicicleta, transport in comun, sau autovehicul personal. Dupa ce ati ale modul in care veti efectua calatoria, pe ecran apare harta zonei in care va aflati si va este stabilita ruta cea mai potrivita.
  5. Din acest moment, fiti atent la instructiunile audio oferite de gps, care va vor indica in ce directie trebuie sa va indreptati. Pe toata perioada deplasarii, pe ecranul aparatului va exista harta, cu un cursor care va reprezinta pe dumneavoastra, care va arata drumul parcurs. Totodata, o puteti folosi pentru a avea o privire de ansamblu asupra regiunii si pentru a va asigura ca va intreptati in directia corecta.
  6. Unele modele va ofera posibilitatea de a va alege ruta in functie de un punct de interes. Pentru a introduce destinatia dorita, intrati in categoria avansata din meniul pentru destinatie si introduceti denumirea institutiei la care doriti sa ajungeti. Calcularea si urmarirea traseului este asemanatoare ca in cazul de mai sus.