Ce exercitii sunt recomandate pentru o bicicleta fitness

 

Pentru aceia dintre dumneavoastra cu un program foarte incarcat, mersul la sala sau practicarea unui sport poate fi o activitate localizata destul de jos pe lista de prioritati. Cu toate acestea, activitatea fizica ne ajuta sa ne pastram sanatatea si poate fi un mod placut de a scapa de stress. O modalitate de a incorpora sportul in rutina zilnica este de a achizitiona o bicicleta de fitness. Daca va ganditi la o astfel de achizitie, este bine sa luati in calcul daca va ofera tipul de activitate sportiva potrivit pentru dumneavoastra. Cu ajutorul bicicletei de fitness pot fi realizate doua tipuri de exercitii: de intensitate scazuta si de intensitate crescuta.

Exercitiile de intensitate scazuta sunt recomandate persoanelor cu o rezistenta cardiovasculara precara, ca abia incep sa faca sport. In timpul acestora, veti pedala pur si simplu in ritm propriu, crescand viteza si rezistena pe masura ce va creste rezistenta la efort. Exercitiile cu intensitate scazuta se recomanda si pentru sportivii antrenati, in zilele de pauza de la antrenamentul obisnuit, pentru a-si mentine tonusul, dar fara a forma muschii si articulatiile.

Un alt tip de exercitii ce pot si efectuate cu biciclete fitness sunt cele de tip HIIT, respectiv intervale cu intensitate crescuta. In cadrul acestui tip de antrenament, intervale de cate trei minute de pedalat la o intensitate normala vor alterna cu intervale ceva mai scurte, de cate un minut, in care veti pedala cat de repede puteti dumneavoastra. Avantajul antrenamentelor de tip HIIT este ca aveti posibilitatea de a arde grasimile intr-un timp foarte scurt.