Avantajele oferite de plitele electrice cu inductie

 

Daca doriti sa revolutionati modul in care va pregatiti hrana, este momentul sa investiti intr-o plita electrica cu inductie buna pe care v-o puteti permite. Acest tip de masina de gatit ofera avantaje majore fata de modelele clasice de plite electrice, sau cele pe gaz.

In primul rand, acest tip de plita va ofera posibilitatea de a economisi timp, perioada de preparare a hranei fiind mai scurta cu 25-50% fata de cea utilizata in cazul unei plite electrice clasice sau a unei masini de gatit pe gaz. Acest lucru este posibil, deoarece acest tip de plita genereaza reactie electromagnetica la nivelul tigaii, care se va incalzi, aceasta fiind punctul de plecare al caldurii. Asadar vor fi parcursi mai putini pasi pentru incalzirea vaselor de gatit, economisindu-se timp.

Un alt avantaj al acestui tip de plita este eficienta energetica. Dupa cum a precizat mai sus, caldura este generata de tigaia folosita, asadar cea mai mare parte a acesteia ajunge la preparatul pe care il gatiti si mult mai putina va ajunge in incapere, incalzind-o. Spre deosebire de metoda clasice de preparare a mancarii, in care se pierde in atmosfera o buna parta din caldura generata de flacara aragazului.

Totodata, acest tip de plita ofera o siguranta crescuta. Deoarece nu utilizeaza gaz sau flacara deschisa, nu mai exista posibilitatea declansarii de incendii. De asemenea, suprafata de gatit nu se incalzeste foarte mult, iar tigaia utilizata se raceste imediat ce a fost indepartata de pe plita, diminuand considerabil riscul de arsura.

De asemenea, acest tip de plita ofera un control ridicat asupra temperaturii, ceea ce va permite sa gatiti mancaruri mai dificile, care necesita un control exact asupra temperaturii de preparare.

Si nu in ultimul rand, plita electrica cu inductie este mult mai usor de curatat fara de una clasica.